marți, 12 mai 2009

Retete de mancare pentru caini preparate in casa



Retetele de mancare pentru caini prezentate mai jos sunt destinate cainilor adulti, sanatosi, fara probleme digestive sau alergii alimentare, cu grad de activitate medie.

Mancarea astfel preparata se poate servi, in functie de reteta, imediat sau dupa ce se raceste ajungand la temperatura camerei.Mancarea pentru caini preparata in casa poate fi pastrata la frigider timp de doua zile; se recomanda ca aceasta sa fie scoasa din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de servire, pentru a ajunge la temperatura camerei. Daca doriti sa o serviti cainelui mai repede de o jumatate de ora, mancarea pentru caini preparata in casa se poate incalzi usor la cuptorul cu microunde sau in bain-marie.

Orez cu legume si carne de vita

Ingrediente (pentru 3 mese, caine de 30-35 kg):

  • 1 pachet de orez (1 kg)
  • 300 g carne de vita slaba
  • 250 g morcovi
  • 250 g telina, pastarnac, patrunjel radacina
  • o lingurita rasa de sare
Se da carnea intr-un colocot si se scurge prima apa; se pune din nou la fiert. Se fierbe pana se fragezeste (in functie de calitatea carnii si de vasul folosit, 1h - 3h), apoi se adauga legumele rase sau pasate in blender sau in robotul de bucatarie. Separat se fierbe orezul; cand a fiert, se scurge de apa si se adauga in supa de carne cu legume si se lasa la fiert pana scade suficient. Se lasa sa se raceasca.

Orez, ovaz, arpacas, morcov si carne de pui

Ingrediente (pentru 3 mese, caine de 30-35 kg):
  • 1/2 pachet de orez (500 g)
  • 250 g ovaz
  • 250 g arpacas
  • 500 g carne de pui
  • 400 g morcovi
  • o lingurita rasa de sare
Se da carnea de pui intr-un clocot si se scurge prima apa; se pune din nou la fiert. Se fierbe, apoi se scoate din zeama si se dezoseaza complet, cu exceptia oaselor gatului si spinarii, care doar se separa in bucati mici. Se adauga in zeama de pui morcovul ras, ovazul si arpacasul si se lasa sa fiarba. Separat se fierbe orezul; cand a fiert, se scurge de apa si se adauga in supa de carne cu legume, se adauga carnea de pui fiarta si maruntita si se lasa la fiert pana scade suficient. Se lasa sa se raceasca.

Paste cu branza dulce

Ingrediente (pentru o masa, caine de 30-35 kg):
  • 250 g paste fainoase (preferabil integrale)
  • 200 g branza de vaci slaba
  • 200 g iaurt cu culturi lactice vii (bifidus)
  • un praf de sare
Se fierb pastele si se scurg. Se amesteca branza de vaci cu iaurtul pana se face un sos gros ca smantana si se adauga peste paste, cu care se amesteca. Se poate servi imediat.

Fulgi de ovaz cu iaurt si peste fiert

Ingrediente (pentru o masa, caine de 30-35 kg):
  • 2 pungi fulgi de ovaz
  • 200 g iaurt cu culturi lactice vii (bifidus)
  • 300 g peste slab, dezosat, fiert si maruntit (NU din conserva!)
  • un praf de sare
Se fierbe pestele, se scot eventualele oase. Se marunteste si se amesteca cu iaurtul si fulgii de ovaz. Se serveste imediat.




Un comentariu:

  1. Salut !
    Am un terrier-canish. Are 8 luni şi cam vre-o 4 kg. Vreau sa-i pregatesc mancarea in casa (sunt contra mancarii uscate) Retetele pe care le-am vazut pe blogul dvs sunt pentru caini mari.Aveti idee pentru un puiut?
    Multumesc.
    Aştept raspuns daca se poate pe manuela.comerzan@gmail.com
    Irene

    RăspundeţiȘtergere